46 - 47 Control sanitari Els controls es duen a terme mitjançant la d'establiments inspecció sanitària de les activitats i esta- alimentaris bliments alimentaris, per comprovar que els operadors compleixen amb les condicions i requisits fixats per la normativa vigent per evitar riscos per a la salut. A més de la ins- pecció sanitària, com a mitjans per al control i vigilància es fan auditories sanitàries, presa de mostres i controls documentals. % El sector industrial inclou fabricants, 60 i importadors. La restauració social: pre-paració i servei de menjars per a escoles,envasadors, magatzems, distribuïdorshospitals, residències...; la restauraciócomercial: bars, restaurants...; i el comerç minorista d'alimentació: La indústria alimentària té un supermercats, peixateries, carnisseries... 60 % de grau de compliment als controls realitzats. La restauració social un 55 %, la restauració comercial un 36 % i el comerç minorista un 33 %. FIGURA 15 Inspeccions i controls de seguretat alimentària, 2019. LLEGENDA Restauració social Restauració comercial Minoristes Indústries Inspeccions Controls 3.5V61laor OMS 1.273 1.704 6.299 5.054 17.979 4.163 1.164 913 3.956