El REMAB constitueix un cens dels establiments i activitats de comerç minorista d’alimentació de la ciutat de Barcelona que recull les dades d’identificació, ubicació i activitat.
Són objecte d’inscripció en el REMAB:
La comunicació de l’activitat per a la inscripció al REMAB es pot realitzar abans o simultàniament a l’inici de l’activitat, i també es pot comunicar la seva modificació en cas de realitzar canvis de l’activitat, del titular, de les instal·lacions o del domicili social, o la baixa en cas de tancament de l’establiment o que no es realitzi l’activitat.
Per tramitar la vostra sol·licitud és necessari presentar la documentació següent:
En cas que feu el tràmit en nom d’una altra persona, haureu de presentar el vostre document d’identificació personal original. A més a més, haureu d’aportar algun d’aquests documents per acreditar la representació:
La tramitació d’inscripció al REMAB és gratuïta.
Els establiments de comerç al detall que subministrin aliments de producció pròpia i productes d’origen animal a altres establiments de comerç al detall de diferent titularitat hauran de presentar una declaració responsable (Formulari Subministrament a altres establiments minoristes [PDF]) en què declari que compleix els requisits establerts a l’article 3, del Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall.
Aquest subministrament d’aliments de producció pròpia i productes d’origen animal a altres establiments de comerç al detall de diferent titularitat ha de ser localitzat, marginal, i restringit. Cal disposar, a més, de la documentació o registres que incloguin les dades dels establiments a què subministra, les quantitats d’aliments subministrades i dates de subministrament.
L’ activitat es considerarà LOCALITZADA quan el subministrament d’aliments es realitza a altres establiments minoristes de Catalunya.
L’ activitat es considerarà MARGINAL quan,
L’activitat es considerarà RESTRINGIDA quan NO se subministrin productes alimentaris a establiments inscrits al Registre General Sanitari d’Empreses Alimentàries i Aliments (RGSEAA).
Quan es realitzi l’activitat de preparació d’aliments en locals utilitzats principalment com habitatge privat, les zones on es realitzi l’activitat tindran la consideració d’establiment de venda al detall.
Quan s’iniciï l’activitat s’haurà de presentar declaració responsable (Formulari Subministrament d’aliments preparats al meu domicili [PDF]) en què declari que compleix la legislació sanitària bàsica i específica i els requisits establerts a l’article 13 del Reial decret 1021/2022, de 13 de desembre, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d’higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris preparats en locals utilitzats principalment com habitatge privat.
Els aliments preparats en locals utilitzats principalment com habitatge privat només es podran subministrar directament a la persona consumidora.
No es poden servir pel consum in situ, ni a col·lectivitats o esdeveniments col·lectius ni a altres establiments de comerç de venda al detall.
Les elaboracions permeses estan limitades a:
El volum total d’elaboracions en cap cas superarà els 100 Kg setmanals (demostrable documentalment).
Els aliments s’han d’etiquetar segons la normativa vigent i s’haurà d’indicar la menció ELABORAT EN HABITATGE PARTICULAR i la data d’elaboració.
Les persones jurídiques, entitats i els professionals hauran de fer el tràmit, necessàriament, per mitjans telemàtics, segons el que s’especifica a l’article 14 de la Llei 39/2015, de l’1 d’Octubre del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.