Els darrers anys s’han notificat diversos brots de toxiinfecció alimentària vinculada a la histamina. La majoria de casos estan relacionats amb el consum de tonyina, resultat d’un procediment incorrecte de conservació o manipulació. Ara, un esforç comunicatiu des de l’Agència de Salut Pública de Barcelona mirarà d’estendre al màxim de punts possibles les recomanacions per a prevenir aquests incidents, començant per un complet full divulgatiu que s’ofereix a operadors i comerciants.
El document informatiu creat des de l’ASPB recull la importància de la histamina com a perill en la tonyina, detalla com es forma i què cal fer per a disminuir el risc durant l’etapa de comercialització al comerç minorista i en les preparacions en el sector de la restauració. Intervenir sobre la temperatura i els processos de manipulació són les dues idees clau.
Un cop més s’ha de recordar que el consum de peix és indispensable per una bona salut de la ciutadania, i que a l’Agència de Salut Pública de Barcelona vigilem i controlem els establiments alimentaris de la ciutat, i vetllem perquè es compleixin les condicions d’higiene en tot moment.