L’any 2020 l’Agència de salut Pública de Barcelona (ASPB) ha analitzat 302 mostres de diferents grups d’aliments en els establiments de comerç alimentari de la ciutat. Aquesta tasca es realitza en el marc del Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) i forma part de les funcions de seguretat alimentària que duu a terme l’ASPB.
L’IQSA és una eina de vigilància de l’ASPB que té com a objectiu valorar la presència i nivells de contaminants o altres agents que poden estar presents als aliments. Per fer-ho, es recullen i analitzen mostres periòdicament. A més, el programa és obert i dinàmic, i permet la incorporació d’aquells contaminants que en un moment donat poden ser objecte d’especial interès. Així doncs, els resultats de les anàlisis permeten avaluar la situació actual i la seva evolució en el temps. Igualment, contribueixen a la presa de decisions en la gestió del risc dins la Direcció de Seguretat Alimentària de l’ASPB.
Durant l’any 2020, en el marc del Programa, el laboratori de l’ASPB ha analitzat gairebé 5.900 paràmetres en diferents grups i tipus d’aliments. En aquest informe es presenten els resultats obtinguts.