El Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA) és una eina de vigilància de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que té com a objectiu valorar la presència i nivells de contaminants o altres agents que poden estar presents als aliments, mitjançant la presa de mostres periòdica. Així doncs, durant l’any 2019 han estat processades un total de 470 mostres de diferents grups d’aliments en els establiments de comerç alimentari de la ciutat. En aquest informe es presenten els resultats obtinguts.
L’informe IQSA està estructurat en tres grans blocs: els objectius centrals, els aliments i paràmetres investigats, i els resultats obtinguts, tant per diferents grups d’aliments com pel que fa a paràmetres analitzats.
L’IQSA és un programa obert i dinàmic, que permet la incorporació d’aquells contaminants que en un moment donat poden ser objecte d’especial interès. Els resultats obtinguts en la seva aplicació permeten avaluar la situació actual i la seva evolució en el temps. Igualment, contribueixen a la presa de decisions en la gestió del risc dins la Direcció de Seguretat Alimentària de l’ASPB.