Durant l’any 2023 l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha recollit i analitzat 329 mostres de diferents grups d’aliments en els establiments de comerç alimentari de la ciutat, el marc del Programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments (IQSA). En aquest informe es presenten els resultats obtinguts, tan generals com per paràmetres investigats i grups d’aliments mostrejats.
El Programa IQSA és una eina de vigilància de l’ASPB que té com a objectiu valorar la presència i nivells de contaminants o altres agents que poden estar presents als aliments o a l’entorn del processat d’aliments, mitjançant la presa de mostres periòdica. És un programa obert i dinàmic, que permet la incorporació d’aquells contaminants que en un moment donat poden ser objecte d’especial interès. Els resultats obtinguts en la seva aplicació permeten avaluar la situació actual i la seva evolució en el temps. Igualment, contribueixen a la presa de decisions en la gestió del risc dins la Direcció de Seguretat Alimentària de l’ASPB.