La globalització ha introduït nous tipus de menjar en el nostre entorn. Un d’aquests menjars, el döner kebab, és el resultat de l’assemblatge d’ingredients crus i cuits amb diferents graus de manipulació. Considerant les característiques d’aquest producte i de la seva forma de preparació, és important que els operadors prenguin mesures per evitar el risc de contaminació encreuada o el de manteniment d’aliments a temperatures que permetin el creixement de bacteris patògens.
En aquest sentit, aquest document breu i visual presenta un resum dels resultats obtinguts per a aquest tipus de productes dins el programa d’Investigació de la Qualitat Sanitària dels Aliments comercialitzats a la ciutat de Barcelona (IQSA), així com un recull de recomanacions dirigides a operadors alimentaris, enllaços d’interès i legislació de referència.
Cal dir que els resultats analítics no van suposar cap incompliment de la normativa europea (Reglament 2073/2005). Tot i això, l’ASPB va inspeccionar els establiments on es van recollir mostres amb disconformitats per fer-ne el seguiment i requerir l’adopció de mesures correctores.