“La Marina a foc lent” és un receptari comunitari impulsat per la Taula de Salut Comunitària de la Marina amb la idea de millorar la salut i la qualitat de vida de veïns i veïnes, mitjançant la creació d’un projecte col·lectiu. Així doncs, ha estat elaborat a partir de totes les receptes que veïns i veïnes han fet arribar i recull la memòria culinària de la Marina, que és rica en cultures i diversa en regions. A més, dóna eines per cuinar de forma més saludable sense renunciar al sabor i la tradició, gràcies als consells gastronòmics i nutricionals incorporats incorporats pel CAP Carles Ribas.
La necessitat de treballar en temes d’alimentació saludable va sorgir l’any 2017 a partir d’un diagnòstic de Salut Comunitària a La Marina. A partir d’aquesta necessitat es va crear un grup de treball per abordar aquest tema on s’hi han sumat els Centres d’Atenció Primària La Marina i Carles Ribas, el Centre de Serveis Socials La Marina, la Fundació Mans a les Mans, Pla de Barris i el Districte de Sants-Montjuïc, l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Taula d’Infància, Adolescència i Famílies (TIAF), l’Associació de Comerciants de la Marina, així com veïns i veïnes.