L’objectiu d’aquest informe és presentar l’avaluació del programa de revisió de menús escolars (PReME) a Barcelona al curs 2017-18, dins del programa que ofereix l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) als centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de Barcelona que disposen de servei de menjador.
L’informe d’enguany mostra els resultats al llarg del curs 2017-18, basat en la revisió dels menús de 119 centres (91,5% de cobertura). En general, hi havia una alta adequació als criteris establerts. Tots els centres disposaven d’un espai exclusiu destinat al menjador, i només un baix percentatge disposaven de màquines expenedores d’aliments i begudes accessibles a l’alumnat (3,7%). El 99,1% van incloure en el menú diari: aliments frescos, verdures, fruites i hortalisses, el 95% va complir les recomanacions de verdura, el 92% d’arròs i el 91% de llegums en els primers plats, en els segons plats el 96% van complir les recomanacions de peix i carn. Tanmateix, cal millorar el compliment de les freqüències recomanades d’ous als segons plats, l’ús d’amanida com a guarnició i la fruita fresca a les postres. Al 89% dels centres l’oli més utilitzat per amanir va ser el d’oliva. Pel que fa a l’informe lliurat i les recomanacions proposades per l’ASPB, els centres escolars van mostrar elevada satisfacció.