L’objectiu d’aquest informe és presentar l’avaluació del programa de revisió de menús escolars (PreME) a Barcelona al curs 2016-17, dins del programa que ofereix l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) als centres escolars d’educació infantil, primària i secundària de Barcelona que disposen de servei de menjador.
L’informe d’enguany mostra els resultats del PreME al llarg del curs 2016-17, basat en la revisió dels menús de 54 centres (42% de cobertura). En general, hi havia una alta adequació als criteris d’alimentació saludable establerts: el 98% de centres disposaven d’un espai exclusiu destinat al menjador, només un 4% disposaven de màquines expenedores d’aliments i begudes, un 94% van incloure en el menú diari aliments fruites, verdures i hortalisses, més del 90% complien les freqüències recomanades de verdura, arròs i llegums en els primers plats; així com de peix i carn en els segons plats, i el 85% utilitzen majoritàriament oli d’oliva. No obstant, cal millorar el compliment de les freqüències recomanades d’ous als segons plats, l’ús d’amanida com a guarnició i la fruita fresca com a les postres. D’altra banda, els centres escolars van mostrar elevada satisfacció amb els informes lliurats i les recomanacions proposades.