Tots els establiments o activitats alimentàries han de complir amb les condicions i requisits de seguretat alimentària fixats per la normativa vigent. Existeixen normatives de caràcter general, amb condicions i requisits aplicables de forma general a totes les activitats alimentàries, i altres molt específiques.
Les empreses alimentàries estan obligades a dissenyar i posar en marxa sistemes d’autocontrol basat en l’anàlisi de perills i punts de control crític (APPCC) per oferir garanties sanitàries dels productes alimentaris que produeixen i comercialitzen. Aquesta obligació afecta tots els tipus d’empreses alimentàries, tot i que per als establiments petits la normativa introdueix criteris de flexibilitat per simplificar el sistema i facilitar-ne la implementació.
Per facilitar el compliment de les condicions sanitàries, hem redactat La guia d’establiments alimentaris, dirigida a establiments minoristes d’alimentació. En aquesta guia es pot trobar informació general per tot tipus d’establiment alimentari, i informació específica per als bars i restaurants, o per a establiments de comerç d’aliments (carnisseries, peixateries, rostisseries, pastisseries, etc.).